Navigate / search

 • address.png

  Drivmedel

  Ett eget fristående rikstäckande tankstationsnät.
  Läs mer

 • administrative-docs.png

  Miljö

  Vi stöder forskningen inom förnyelsebara bränslen.
  Läs mer

 • advertising.png

  Trafiksäkerhet

  Vi samarbetar för att ta fram ISO-standard för trafiksäkerhetsarbete Läs mer

 • archives.png

  Stationsförteckning

  Hitta närmsta station i vårt rikstäckande stationsnätverk. Läs mer

Invigning av TRB-stationer med HVO100 i Växjö och Älmhult

150130 HVO100-pump

Fredagen den 30:e januari bjöd Alwex tillsammans med KAJ Inrikes in till invigning av två TRB-tankanläggning där man nu kan tanka det 100% fossilfria dieseldrivmedlet HVO100.

Tankanläggningarna är placerade i Växjö resp. Älmhult och det hölls invigning med tillhörande information på båda orterna där bl.a. transportköpare, leverantörer, åkerier m.fl. samlades.

HVO100 är ett relativt nytt 100% förnyelsebart dieseldrivmedel, högintressant bl.a. för sin goda miljö- och klimatprestanda. Utöver ca 85% klimatbesparing jämfört med standarddiesel, är en stor fördel är att HVO100 går att använda i befintlig infrastruktur och i en del befintliga tunga lastbilar och maskiner. Därmed kan man snabbare nå tillämpning och verklig miljöeffekt.

Namnet HVO står för hydrerade vegetabiliska oljor, även om all råvara inte alltid är vegetabilisk. Den HVO100 som erbjuds via TRB-stationerna i Växjö och Älmhult baseras på slakteriavfall från Neste Oil i Finland. Läs mer via www.hvo100.se

150130 Bandklippn Växjö

I Växjö invigningstalade Alwex VD Mats Lundmark, som berättade om att Alwex i och med HVO100-satsningen nu tar nästa steg, parallellt med företagets stora engagemang inom RME100. Henrik Johansson från Växjö kommun klippte det blågula bandet efter att berättat om Växjö kommuns positiva respons på denna uppstart. Henrik Johansson informerade om att detta bidrar till att Växjö kommun tar ytterligare viktiga steg mot en fossilbränslefri kommun.

Sedan demonstrerade Johan Samuelsson på Christer L Samuelssons Åkeri tankning av HVO100 i sin Volvo-lastbil. Invigningen avslutades med att Peter Hildingsson från TRB Sverige höll presentation om framtidens drivmedel med dagens fokus på HVO100.

150130 Johan tankar

På plats i Älmhult höll Kaj Johansson på KAJ Inrikes invigningstal och passade på att berätta om tidigare viktiga miljöåtgärder som gjorts inom drivmedelsområdet. Som en symbol för framtidens drivmedel klipptes bandet av 6-årige sonen Sigge. Därefter bjöds på kaffe och fika där bl.a. Fredrik Landegren från TRB informerade om bl.a. HVO100.

150130 Kaj tankar

På TRB är vi mycket glada över att vi inom TRB-nätverket kan gå före och visa på viktiga miljöförbättrande åtgärder inom transportbranschen. Åtgärder som vi hoppas kunna tillämpa även framåt – med stöd av hållbar beskattning av biodrivmedel.

Foria ändrar från bensin till HVO100 på Morabergv. 17 i Södertälje

Foria har beslutat att på sin TRB-tankstation på Morabergsvägen 17 i Södertälje upphöra med försäljning av bensin.

Bakgrunden till detta är att Foria inom kort på aktuell anläggning kommer att erbjuda möjligheter att tanka drivmedlet HVO100. Detta i syfte att kunna erbjuda ett förnyelsebart drivmedel med mycket god klimatprestanda.

Exakt datum för uppstart tankmöjligheter för HVO100 är ännu inte klart.

Läs mer om HVO100 via trb.se/hvo100

Alltank utökar TRB-nätet med fler tankanläggningar i norr

Under mitten av 2014 köpte Alltank upp inkråmet i NOSAB, Örnsköldsvik. Därmed utökas TRB-nätet med följande tankanläggningar:

 • Edsele, Ödsgårdsvägen 5
 • Norrfors, Parkvägen 2
 • Myckelgensjö,  Myckelgensjö 307  
 • Lycksele, Umevägen 5
 • Solberg, Sagavägen 59
 • Noraström, Prästbordet 103
 • Gideå, Flärke 140
 • Örnsköldsvik, Maskingatan 1

Därmed kan du som har TRB-kort tanka på f.n. 106 tankstationer runt om i Sverige.  Har du inget TRB-kort? – Läs mer här www.trb.se/tankkort

Läs mer om resp. tankanläggning via TRB stationsförteckning www.trb.se/stationsförteckning alt. via www.trb.se/app från mobila enheter. Här hittar du uppgifter om tillgängliga produkter, adress/vägbeskrivning och kontaktuppgifter.

Välkomna till TRB-nätet!

God Jul & Gott Nytt År!

Vi kan summera ett 2014 som varit mycket händelserikt inom miljö- och drivmedelsområdet. Ett år som innehållit allt från planer inom kvotplikt, FFF-utredning, ökande andel förnyelsebara drivmedel såsom RME100, HVO-mixad diesel och HVO100. Vi på TRB har vi fått uppleva ett flertal givande aktiviteter och forum för TRB-företagen.

Vi blickar framåt emot ett intressant och spännande 2015 där vår ambition är att TRB:s stationsnät utgör en allt viktigare pusselbit i omställning mot mer miljö- och klimatanpassade drivmedel.

Vi på TRB Sverige önskar våra delägarföretag och samarbetspartners m.fl. en riktigt God Jul & Gott Nytt År.

TRB Jul