Navigate / search

 • address.png

  Drivmedel

  Ett eget fristående rikstäckande tankstationsnät.
  Läs mer

 • administrative-docs.png

  Miljö

  Vi stöder forskningen inom förnyelsebara bränslen.
  Läs mer

 • advertising.png

  Trafiksäkerhet

  Vi samarbetar för att ta fram ISO-standard för trafiksäkerhetsarbete Läs mer

 • archives.png

  Stationsförteckning

  Hitta närmsta station i vårt rikstäckande stationsnätverk. Läs mer

TRB DELTAGIT PÅ Q3:S ÅRSSTÄMMA 2015-03-26

Vi på TRB är medlemmar i och engagerade inom Q3 (www.q3.se). Vi instämmer med Q3:s vision om att göra det lättare att köpa och sälja hållbara transporter. Torsdagen den 26:e mars hade vi på TRB förmånen att på årsstämman under 1,5 timme få presentera vår syn på förnyelsebara drivmedel. Agera redan idag på de drivmedel som redan finns – vänta inte på att allt ska ske framåt!

Vi gav också konkreta förslag till hur man kan och bör ställa tydliga upphandlingskrav för ställa om till förnyelsebara drivmedel och klimatsmarta transporter. Med rätt formulerade teknikneutrala nivåkrav främjas engagemanget hos utföraren/transportören samtidigt som vi fokuserar på kostnadseffektivitet. Här på vår webb kommer det inom kort dyka upp info på detta tema.

En trevlig och givande dag där vi hoppas att vi lyckats inspirera fler till kloka miljö- och klimatval.

agenda 2015-03-27

 

Namnbyte på produkt: ”Diesel-Mix” ersätter benämningen ”HVO-diesel”

Vi på TRB erbjuder idag ett antal olika drivmedel såsom RME100, Diesel Mk1, HVO100, Bensin (95 oktan), AdBlue, Spolarvätska men även diesel med viss del HVO.

För att förtydliga för våra drivmedelskunder genomför vi fr.o.m. 2015-03-01 namnbyte på den produkt som vi tidigare benämnt ”HVO-diesel”. Detta mot bakgrund att det förekommit en del frågor om ”HVO-dieseln” funkar i vanlig dieselmotor. Det nya namnet är ”Diesel-Mix” men produkten vid pump är samma vara som tidigare och uppfyller EN590 och därmed fungerar i vanlig dieselmotor.

Läs mer på:

www.dieselmix.se