Navigate / search

 • address.png

  Drivmedel

  Ett eget fristående rikstäckande tankstationsnät.
  Läs mer

 • administrative-docs.png

  Miljö

  Vi stöder forskningen inom förnyelsebara bränslen.
  Läs mer

 • advertising.png

  Trafiksäkerhet

  Vi samarbetar för att ta fram ISO-standard för trafiksäkerhetsarbete Läs mer

 • archives.png

  Stationsförteckning

  Hitta närmsta station i vårt rikstäckande stationsnätverk. Läs mer

Foria tar ett nytt steg mot minskad miljöpåverkan!

Den 16 april 2015 öppnade Foria sin första station med HVO100! Drivmedlet HVO100 är ett relativt nytt 100% förnyelsebart dieseldrivmedel, högintressant bl.a. för sin goda miljö- och klimatprestanda. Det är en kemisk kopia av en vanlig diesel men med något lägre densitet.

Sedan tidigare erbjuder Foria via en av sina TRB-stationer möjligheter att tanka RME100 (100% rapsmetylester) och nu även HVO100 på Morabergsvägen 17 i Södertälje. Kontakta Foria om du är intresserad av att tanka HVO100 i Södertälje.

Därmed tar Foria ytterligare steg mot minskad klimatpåverkan!

Vill du veta mer om HVO100? Läs mer via www.hvo100.se

HVO100 Framtidens drivmedel (small)

Därmed finns f.n. tre TRB-stationer med möjligheter att tanka HVO100. Sök mer information via TRB stationsförteckning…


TRB DELTAGIT PÅ Q3:S ÅRSSTÄMMA 2015-03-26

Vi på TRB är medlemmar i och engagerade inom Q3 (www.q3.se). Vi instämmer med Q3:s vision om att göra det lättare att köpa och sälja hållbara transporter. Torsdagen den 26:e mars hade vi på TRB förmånen att på årsstämman under 1,5 timme få presentera vår syn på förnyelsebara drivmedel. Agera redan idag på de drivmedel som redan finns – vänta inte på att allt ska ske framåt!

Vi gav också konkreta förslag till hur man kan och bör ställa tydliga upphandlingskrav för ställa om till förnyelsebara drivmedel och klimatsmarta transporter. Med rätt formulerade teknikneutrala nivåkrav främjas engagemanget hos utföraren/transportören samtidigt som vi fokuserar på kostnadseffektivitet. Här på vår webb kommer det inom kort dyka upp info på detta tema.

En trevlig och givande dag där vi hoppas att vi lyckats inspirera fler till kloka miljö- och klimatval.

agenda 2015-03-27

 

Namnbyte på produkt: ”Diesel-Mix” ersätter benämningen ”HVO-diesel”

Vi på TRB erbjuder idag ett antal olika drivmedel såsom RME100, Diesel Mk1, HVO100, Bensin (95 oktan), AdBlue, Spolarvätska men även diesel med viss del HVO.

För att förtydliga för våra drivmedelskunder genomför vi fr.o.m. 2015-03-01 namnbyte på den produkt som vi tidigare benämnt ”HVO-diesel”. Detta mot bakgrund att det förekommit en del frågor om ”HVO-dieseln” funkar i vanlig dieselmotor. Det nya namnet är ”Diesel-Mix” men produkten vid pump är samma vara som tidigare och uppfyller EN590 och därmed fungerar i vanlig dieselmotor.

Läs mer på:

www.dieselmix.se