Navigate / search

 • address

  Drivmedel

  Ett eget fristående rikstäckande tankstationsnät.
  Läs mer

 • administrative-docs

  Miljö

  Vi bedriver kunskapsbaserat miljöarbete sedan drygt 20 år.
  Läs mer

 • advertising

  Trafiksäkerhet

  Vi samarbetar och driver på för ökad säkerhet.
  Läs mer

 • archives

  Stationsförteckning

  Hitta närmsta tankstation i vårt rikstäckande stationsnätverk. Läs mer

TRB med vid besök av infrastrukturministern hos KAJ Inrikes

Den 28/9 2015 kom Sveriges infrastrukturminister Anna Johansson på besök på åkeriet KAJ Inrikes i Älmhult. Bland flera frågor som diskuterades framförde Peter Hildingsson på TRB Sverige den positiva utvecklingen av förnyelsebar andel i TRB:s tankstationsnät som riskerar försämras vid negativ förändring av beskattning för biodrivmedel.

Ta del av Göran Rosengrens artikel i Tidningen Proffs här…

2015-09-28 Möte m Anna Johansson2

 

SÅ Klimat Calc lanseras – skapa konto redan nu!

Sveriges Åkeriföretag tillhandahåller SÅ Klimat Calc, ett verktyg för redovisning av miljö- och klimatpåverkan från transportuppdrag m.m. Verktyget underlättar för bl.a. transportörer och transportköpare att följa upp uppdraget/-ens klimatpåverkan, förnyelsebar andel och använda resursers miljöprestanda. Det helt webbaserade verktyget erbjuder vem som helst att skapa ett konto utifrån tre olika kontotyper beroende på behov.

Användaren kan skapa rapporter med ett valfritt antal fordon/maskiner, tidsperioder, drivmedelstyper och –mängder. Systemet, som innehåller databas med fordonstyper och drivmedelsprodukter, ger användaren förslag på typiska värden med stora möjligheter till egna justeringar.

För den som önskar finns möjlighet att även redovisa nyckeltal genom att miljöpåverkan sätts i relation till utförd nytta/transportarbete via ett stort antal parametrar.

Direkt i verktyget kan skapade rapporter delas med andra användare, ex. till transportköpande kunder. Med några knapptryckningar kan transportköparen sammanställa ett valfritt antal rapporter till en premiumrapport. Premiumrapporten utgör ett bra underlag för analysera totala värden men även alla ingående delar.

Verktyget kan användas oberoende av typ av fordon eller maskin, körmängd (km eller timmar) och tankningsenhet (liter, kg, kWh).

SÅ Klimat Calc är ett verktyg för att visa på verklig miljö- och klimateffekt inom transporter!

Så Klimat Calc

SÅ Klimat Calc stärker klimatsmarta transporter – Idag och i framtiden!

 Kom igång redan idag via klimat.akeri.se